Eendrachtcup 2017

Vorige

Eendrachtcup 2017
te Sint Philipsland


S.P.S. 1 pakt de (gedeelde) 3e plaats 
bij Eendrachtcup

Zaterdag 19 augustus 2017 stond in het teken van het toernooi om de Eendrachtcup. Deze keer was N.O.A.D.'67 de gastheer. Ook dit jaar weer een iets andere opzet dan de voorgaande jaren. Het toernooi zou nu op één dag plaatsvinden waarbij alle teams van het eiland Tholen in competitievorm tegen elkaar zouden strijden. Helaas bleek eerder deze week dat Stavenisse geen elftal op de been kon brengen. Zodoende werd het een iets aangepast toernooi waarbij alle teams vijf wedstrijden van 30 minuten moesten spelen.

Helaas is de selectie van ons aller S.P.S. weer uitgedund. Pieter, Machiel en Emiel hebben om diverse redenen aangegeven te stoppen met voetballen. Edwin gaat een huis bouwen en zal dit seizoen ook minder beschikbaar zijn.  Kevin Poot, Jelmer Flikweert en Duck waren niet aanwezig vandaag i.v.m. vakantie/werk. Daarnaast moesten Jelmer en Corstiaan in de ochtend nog werken. Zij zouden in de loop van de middag samen met Edwin aansluiten. 

We reisden met negen man van onszelf af. Daarbij sloten Jan Deij (2e) en Martijn van der Maas (3e) nog aan zodat we precies met 11 man konden starten. Gelukkig is er ook nog goed nieuws. Marnix van de Slikke is hard op de weg terug en traint inmiddels al weer (bijna volledig) mee. Hij gaat er alles aan doen om op 23 september bij de selectie te zitten voor de eerste competitiewedstrijd. Uiteraard is het voorlopig nog te vroeg om een wedstrijd te spelen. Ook is er een Poolse topper gesignaleerd tijdens de trainingen van afgelopen week. Wellicht is hij een aanvulling voor de selectie?

1

Foto 1: Warming up.

2

Foto 2: Jan, still going strong.

3

Foto 3: Martijn.

De eerste wedstrijd was gelijk een zware dobber tegen de topfavoriet Tholense Boys. Met kunst en vliegwerk bleef S.P.S. op de been waarbij het na 20 minuten Kevin Uijl geblesseerd uit zag vallen. Zijn enkel klapte dubbel en helaas kon hij het toernooi niet meer vervolgen. Met 10 man lukte het S.P.S. om de nul te houden. Eindstand 0-0.

Gelijk na de wedstrijd tegen Tholen volgde een confrontatie met Smerdiek. Zij hadden een selectie van 45 man meegenomen dus hadden genoeg keus. S.P.S. kon 10 man opstellen en wist dat het een moeilijke pot ging worden. Smerdiek was ook hier de bovenliggende partij en won uiteindelijk dik verdiend met 3-0.

4

Foto 4: Op de weg terug: Marnix.

5

Foto 5: Richard kijkt de Smerdiekse strafschop tegen de lat.

6

Foto 6: Jelmar.

Na twee wedstrijden van 30 minuten volgde een pauze van 2,5 uur. We kregen een lunch van N.O.A.D.'67 en konden wat energie bijtanken. Gelukkig sloten na de middag drie verse krachten aan om het toernooi te vervolgen. De volgende tegenstander was Vosmeer. Met 11 man in de basis en één op de bank toch wat meer lucht. Vosmeer kwam er eigenljk niet aan te pas en S.P.S. won zeer eenvoudig met 3-0.

De volgende wedstrijd was tegen N.O.A.D.'67. S.P.S. kon aardig mee maar verloor toch met 2-0 waarbij de tweede een cadeautje was in de vorm van een penalty.

7

Foto 7: Maurice.

8

Foto 8: Raynor.

9

Foto 9: Kees.

Bij de meesten gingen de minuten (120 stuks) al behoorlijk meetellen en werd flink opgezien tegen de laatste wedstrijd waarbij W.H.S. de tegenstander was. Gelukkig bleek bij hen de pijp ook flink leeg en S.P.S. hield redelijk eenvoudig stand. Het kreeg zelfs enkele mogelijkheden en won door een mooie actie van Maurice met 1-0.

Conclusie: 2x winst, 1x gelijk en 2x verlies en flink aan de conditie gewerkt. Een gedeelde derde plaats maar geen beker. Om onduidelijke redenen werd Smerdiek als derde uitgeroepen terwijl de reglementen bij een gelijk aantal punten (7 stuks) uitwezen dat er strafschoppen zouden volgen. Het toernooi werd uiteindelijk gewoon door N.O.A.D.'67.

LeonardCredits

Tekst: Leonard Quist
Foto's: d'n Vjírtienuh