Dartavond 2018

Vorige

D'n Aekerboam's Dartstournament 2018


Op vrijdag 16 maart 2018 stond het 'The Aekerboams Dartstournament' weer op het programma. Net als vorig jaar waren er 24 deelnemers verdeeld over zes poules. Het deelnemersveld van dit jaar was zeer sterk. Zo maakten oud kampioenen Jan Deij en Corné van Dijke hun opwachting en ook de huidige kampioen Sjaak Quist was weer van de partij. Zou hij het toernooi drie keer op een rij kunnen winnen? Ook zagen we een aantal nieuwe gezichten/outsiders voor de titel, waaronder vader (Kees) en zoon (Maurice) van der Slikke. 

1 P 2

Foto 1.dddddddddddddddddddddddddd. Foto 2.

3 P4

Foto 3.dddddddddddddddddddddddddd. Foto 4.

Om 19:15 uur was iedereen aanwezig en werd met de loting begonnen. Sjaak Quist werd in de poule 'des doods' ingedeeld want hij moest het opnemen tegen vader en zoon van der Slikke en ook Leander Rijstenbil (hij gooide vorig jaar een 180'er) zat in deze poule. In poule A ook een interessante ontmoeting. Hierin moest Jan Deij het opnemen tegen Leonard Quist (de finale van 2015).

Nadat alle poules waren afgewerkt ontstond er een winnaarsronde (nummers 1 en 2 per poule) en een verliezersronde (nummers 3 en 4 per poule). Alle 'favorieten' kwam de poulefase redelijk eenvoudig door.  Sjaak Quist, Jan Deij, Kees van der Slikke, Corné van Dijke, Corné Polderman, Richard Elenbaas, Mark Elenbaas en Leonard Quist bereikten uiteindelijk de kwartfinales. Deze brachten zeer verrassende uitslagen want alle favorieten voor de titel werden uitgeschakeld. Sjaak Quist leek het dichtst bij een overwinning  toen hij 2-1 voor kwam tegen Leonard Quist en tevens een aantal pijlen kreeg voor de wedstrijd. Hij verzuimde echter deze uit te gooien en verloor na een thriller met 3-2.

5 P6

Foto 5.dddddddddddddddddddddddddd. Foto 6.

7 P8

Foto 7.dddddddddddddddddddddddddd. Foto 8.

De 'verrassende' halve finales gingen tussen Mark Elenbaas en Corné Polderman op bord 3 en op bord 1 mochten Richard Elenbaas en Leonard Quist uitvechten wie de finale ging halen. Mark en Corné zorgden voor een zenuwslopende en lange partij en het was Mark die aan het langste eind trok. In de andere halve finale won Leonard Quist redelijk eenvoudig van Richard Elenbaas.

Onder leiding van 'mastercaller' Wilmar mochten Mark en Leonard uit gaan maken wie zich de nieuwe dartkoning van S.P.S. mocht noemen. Het was Leonard die deze finale naar zich toetrok en Mark met 3-0 versloeg. In de verliezersronde ging de finale tussen Leander Rijstenbil en Corné Anthonisse waarbij eerstgenoemde de beste was.

9 P10

Foto 9.dddddddddddddddddddddddddd. Foto 10.

11 P12

Foto 11.dddddddddddddddddddddddddd. Foto 12.

Namens de organisatie danken wij iedereen voor zijn deelname en de gezellig avond. Tot volgend jaar!Credits

Tekst: Leonard Quist
Foto's: Leonard Quist