Trainingskamp S.P.S. 1 - 2018

Vorige

Trainingskamp van het Eerste in Oirschot


Zeer geslaagd teamweekend in Oirschot

Na het gezellige teamweekend vorig seizoen was ook dit jaar weer het idee om met de selectie op pad te gaan in de winterstop. Het enige wat nog besloten moest worden was waar en wanneer? Dit liet niet lang op zich wachten en al snel werd er besloten om 11, 12 en 13 januari op pad te gaan richting Oirschot. Dit jaar zouden we donderdagavond vertrekken en de zaterdagochtend daarna weer richting huis te gaan als de de heer A. de Jong een beetje op tijd wakker zou zijn. Verdere info hierover volgt…

Voordat dit alles plaats kon vinden moest er natuurlijk nog van alles geregeld worden. Leo nam de boeking van de kampeerboerderij op zich en Corné N en Arno bogen zich over het proviand, planning en het corveeschema. Dit alles was weer tot in de puntjes geregeld, nogmaals dank hiervoor. De bestemming was dus net als vorig jaar weer de kampeerboerderij te Pinxteren. We gingen dit jaar met aanzienlijk minder man op stap dan vorig jaar, maar de pret werd hier zeker niet minder op. De hele selectie was aanwezig inclusief onze verzorgster die af en toe wonderen verricht op het veld. Ook was onze privé-beveiliger AKA Peterazzi er weer bij om dit weekend de foto's te schieten.

1

Foto 1: Het proviand is ingeslagen. Misschien wat veel brood...

2

Foto 2: Ook de koelkast vol. Misschien wat veel Hertog Jan...

3

Foto 3: Het corveeschema.

Dag 1.

Na het lange wachten en iedere nacht weer tellen hoeveel nachtjes we nog moesten slapen, was het dan eindelijk zover om op trainingskamp te gaan (gek genoeg waren er geen voetbalschoenen nodig). Iedereen moest zich melden bij de kantine die Piet en Gerda beschikbaar hadden gesteld en rond de klok van 18:00 uur startten de chauffeurs hun racemonster en gingen we richting Oirschot. Corné N. zou Raynor Bolt oppikken in Roosendaal en Leonard zou Jelmer bij de bushalte in Oirschot halen. Rond kwart over zeven kwamen we aan op de kampeerboerderij en Leander had gelijk alweer bonje met de eigenaresse doordat hij de heg verzorgde van zijn eigen gemaakte drinkwater. Nadat iedereen zijn tas gepakt had werden de kamer indelingen gemaakt, dit onderscheidde zich vooral van de wat ervaren spelers en de jongere spelers (zelfs Jelmer lag al op de afdeling van de ervaren spelers). Hierna werd het corveeschema bekend gemaakt en werd er geproost op het weekend. De dartborden ophangen was nogal een gedoe maar gelukkig was ook Marnix erbij, die relatief wat handiger is dan de rest. Arno en Ardjan zouden om friet gaan en Corné N. ging hamburgers bakken.

4

Foto 4: De handige jongen. Die komt later nog terug...

5

Foto 5: De do's en dont's worden door de trainert toegelicht.

6

Foto 6: Dan gaat het van start.

Deze avond/nacht stond in het teken van spel en vooral veel bier waar de meesten weinig moeite mee hebben. Nadat iedereen verzadigd was, was het net als vorig jaar tijd om een weer een pokertoernooitje te starten. Penningmeester Raynor Bolt zorgde voor de inschrijvingen en deze stroomden in rap tempo binnen. Degenen die niet meededen bogen zich over een spel genaamd Thirty Seconds wat er af en toe flink fanatiek aan toe kan gaan, onder andere onze verzorgster kan flinke schreeuwen geven (misschien een trainerscarrière in het verschiet?). Nadat er twee tafels waren gevormd voor het pokertoernooi gingen we beginnen en helaas had de schrijver van dit verhaaltje zijn dag niet want hij vloog er als eerste uit doordat de absolute chipleader van dat moment (Corné N.) een hoger paartje had. Hierna volgden er snel meer en bestond de winnaarstafel uit Peterazzi, Jelmar en Jelmer. Jelmer was hierbij de gelukkigste en won de pot van €50. Goed gespeeld man! Achteraf bleek dat men tot circa 02:00 had gepokerd waarbij er door de rest vooral veel werd gedart en het Thirty Seconds spel werd gespeeld, dit spel is zeer goed voor de algemene ontwikkeling waar sommige mensen misschien nog wel wat van kunnen gebruiken (de namen mogen jullie zelf bedenken).

7

Foto 7: DJ Beer aan z'n draaitafel.

8

Foto 8: Het avondmaal.

9

Foto 9: De dartborden werden met hier en daar een obstakeltje, opgehangen.

Arno verzorgde de innerlijke mens door rond middernacht nog wat hamburgers te pakken. U begrijpt dat bier en hamburgers met flink veel ui voor flinke gasexplosies kan zorgen met hierbij een heerlijk luchtje. Ook werd er nog Beer Pong gespeeld. Voor de verduidelijking: Dit is een spel waarbij er met een balletje in een beker met bier moet worden gegooid waarna men deze leeg moet drinken. Corné A. heeft circa 100x gegooid voordat hij eindelijk bingo had, lag dit aan het bier of?... Bij onze keeper aka Beer ging het wat beter en hij gooide Raynor Bolt onder tafel… Letterlijk en figuurlijk. Suurd kapt ze normaliter achter elkaar weg maar deze nacht had hij er aanzienbaar meer moeite mee. Er werd flink wat gedronken en de biervoorraad werd al wat leger. De heer A. de Jong had net als vorig jaar weer zin om apenkooi te doen en deed weer een poging om de balk te beklimmen. Alvast oefenen voor de volgende dag? Het werd al laat en onze trainert besloot om maar eens richting zijn nest te gaan aangezien hij er normaliter al met 22:00 uur op ligt was dit nogal een latertje.

10

Foto 10: 30 Seconds.

11

Foto 11: Whiskytje, jongens?

12

Foto 12: Bierpong, met Ardjan als cheerleader.

De eerste afhakers gingen rond 03:00 uur naar bed, maar net als vorig jaar ging ze dit moeilijk af omdat de box weer mee naar boven genomen werd waardoor slapen lastig werd… Dit ging lang door tot dat circa half 5 in de ochtend de eigenaar op de kamer van de jongere spelers binnenkwam met het vriendelijke verzoek om te gaan slapen omdat hij over een paar uurtjes weer aan de arbeid moest. Dit verzoek werd ook gehoorzaam opgevolgd en iedereen zocht zijn bed op. Waar het bij iedereen redelijk makkelijk ging om in slaap te komen ging het er bij uw schrijver wat minder vanaf, hij lag namelijk naast de keeper die bomen aan het doorzagen was of zijn leven er van af hing. Gelukkig waren er nog wat bedjes over en is hij ergens anders gaan slapen.

13

Foto 13: In de late avonduurtjes werd er nog gezellig gekaart...

14

Foto 14: ...een soort van karaoke gezongen...

15

Foto 15: en aan lange-afstands-darts gedaan.

Dag 2.

Na een korte nacht was het om 09:30 uur alweer tijd om te gaan ontbijten en wonder boven wonder was iedereen redelijk op tijd om te beginnen aan het ontbijt. Na het ontbijt gingen we de gebruikelijke groepsfoto maken en een rondje wandelen om een beetje te luchten wat bij de meeste goed van pas kwam. Tijdens het rondje kwamen we een leuk cafétje tegen waar we wat gingen nuttigen. Waar iedereen een koffie of chocolademelk nam, moest onze rasechte alcoholist Kees weer een biertje hebben (niets mis mee trouwens). Peterazzi was zo aardig om het te betalen, maar kwam dit omdat hij jarig was geweest of wilde hij gewoon nog even naar de bar om dat leuke vrouwtje nog even zijn 06-nummer te geven? Ik laat de beslissing aan u.

16

Foto 16: De volgende morgen weer fris uit de veren.

17

Foto 17: Nou ja, bijna iedereen.

18

Foto 18: En hier is'tie dan: de groepsfoto!

Toen we terugkwamen was het alweer tijd voor het middageten, die bestond uit tomaten- en groentensoep plus wat knakworstjes. Het brood wat we hadden meegenomen werd er helaas niet beter op na het verstrijken van de dag en men moest het zowat vier keer herkauwen voordat het kon worden doorgeslikt. Maar met flink wat curry ging dit allemaal wat makkelijker. In de middag stond er een activiteit op het programma genaamd paintball, zodat er toch nog wat actiefs werd gedaan. De plaats waar dit was was tien minuutjes rijden. Jammer genoeg durfde niemand het aan om in het hazenpak rond te gaan lopen. Nadat iedereen zijn overal aan had en een helm had uitgezocht was het tijd om naar de paintballarena te gaan waarbij de dame van dienst ons de regels uitlegde en er nog een foto werd gemaakt. Hierna was het eindelijk tijd om te beginnen en werden er flink wat ballen raak geschoten, helaas zag je door de condens na een halve minuut zowat niets meer door je helm wat het er een stuk moeilijker op maakte om raak te schieten. Arno en Jelmer F. namen hun taak om een kistje te beschermen wel iets te letterlijk en bleven zowat de ganse middag stil zitten en schoten iedereen bont en blauw die in de buurt van het kistje kwam.

19

Foto 19: De groepswandeling.

20

Foto 20: Halverwege een rustmomentje.

21

Foto 21: En na de lunch: paintballen!

Arlette had ook haar vaste stekje gevonden in de naam van een camper waar ze lekker bleven zitten terwijl de rest elkaar lek schoot. Jelmar E. werd nog flink geraakt door scherpschutter Peterazzi waar hij een mooie blauwe plek aan over heeft gehouden. Je bent geen weekend weggeweest als je niet naar de huisarts bent geweest, want Richard had een flinke snee opgelopen onder zijn knie aan een schroef tijdens het paintballen. Leo ging met hem naar de huisarts waarbij de wond gehecht werd. De huisarts van dienst zag er zeker niet verkeerd uit en een paar spelers vroeger toch verdacht veel aan Leo of hij nog een foto door wilde sturen. Na dat we weer waren terug gekeerd was het tijd om even te douchen en ging de ploeg van dienst beginnen aan het buffet wat dit jaar weer heerlijk was. Het buffet bestond uit krieltjes, stoofvlees, satésaus met ballen, gebakken ui en nog wat kroepoek.

22

Foto 22: Niet iedereen had goede dekking, trouwens.

23

Foto 23: Na afloop van het sporten: even relaxen.

24

Foto 24: Al had Richard andere plannen.

Na het eten namen we afscheid van onze trainert die richting huis ging, de rest ging nog even een paar uur powernappen zodat we lekker uitgerust op stap zouden gaan richting Eindhoven. Voordat we weg gingen werden er nog wat spelletjes gedaan, onder andere het busspelletje waarbij het tempo er weer flink in zat. Rond 22:15 uur was het tijd om met de bus richting Eindhoven te gaan om te gaan stappen. Jelmer studeert daar dus hij wist een paar mooie caféetjes waar we naar toe konden gaan. Het eerste caféetje heette Costa waar het bier weer rijkelijk vloeide en het flink gezellig was. Ondertussen was zanger Bas Nondejuu ook gearriveerd en hij blies het dak van de tent af. Corné A. en Leander zijn nog een tientje verschuldigd aan uw schrijver maar een rondje op donderdagavond of zaterdagmiddag is ook goed. Bij deze afgesproken. Gelukkig hadden we onze privé-beveiliger Peterazzi ook meegenomen waardoor niemand ook maar enig opstootje met ons durfde op te zoeken. Na verloop van tijd gingen we naar een andere club genaamd de Spijker waar het allemaal wat groter was en we iets meer ruimte hadden. Achteraf bleek dat Jelmar, Wilmer en Leo het optreden van Djagno Wagner nog hebben meegemaakt waar de rest al bij de Spijker was.

25

Foto 25: Voorafgaand aan het stappen een goede bodem leggen.

26

Foto 26: En dan op stap!

27

Foto 27: Daar is onze klusjesman weer.

28

Foto 28: Bij terugkomst zat er bij René wat dwars.

Onze aanvoerder zorgde dat onze jassen werden opgehangen in de Spijker (behalve die van Peterazzi omdat hij het nogal koud had??). Het was ondertussen alweer kwart voor drie en de bus stond op ons te wachten om weer terug richting de kampeerboerderij te gaan. Als u denkt dat iedereen daarna ging slapen heeft u het mis want het leek wel of het er nog harder aan toe ging als in de clubs zelf. Zelf heb ik er weinig van meegekregen. Ook de heer de Jong wilde gaan slapen maar dit ging er moeilijk aan toe omdat het hem flink lastig gemaakt om op zijn matras te blijven liggen (beeldmateriaal hiervan is aanwezig). Hij besloot hierna maar om zonder matras te gaan slapen, verbazingwekkend genoeg voelde hij hier weinig van, als je maar genoeg bier op hebt denk ik dan.

29

Foto 29: De koeke... nee, hamburgerbakkers on the move.

30

Foto 30: Een alternatieve slaaptherapie voor Doornroosje.

31

Foto 31: Ook hier volgt na de nacht, de morgen. En jawel: wosteballuh!

Dag 3.

Na weer een vrij korte nachtrust was het de volgende ochtend weer tijd om te ontbijten met heerlijke wostuhballen van Ko de slager. De heer De Jong lag nog heerlijk te snurken op zijn bed zonder matras dus deze is wat later aangeschoven. René had ook wat te diep in het glaasje gekeken en had flink wat moeite om iets naar binnen te krijgen. Nadat iedereen genoeg had gegeten was het helaas alweer bijna tijd om naar huis te gaan. Alles werd netjes opgeruimd en schoongemaakt zodat we legaal weer naar huis zouden kunnen gaan (dit omdat de eigenaar eerst alles nog controleerde).

32

Foto 32: Even het weekend bespreken, vlak voor het ontbijt.

33

Foto 33: Niet iedereen had trouwens evenveel trek in het ontbijt.

34

Foto 34: Voor de laatste keer afwassen. Net als thuis.

Wonderbaarlijk genoeg was er geen enkele WC verstopt geraakt dit weekend, aangezien we een aantal mensen hebben die af en toe een flinke behoefte hebben vind ik dit al een prestatie op zich.

Helaas gaat de tijd als een speer als je het naar je zin hebt en was het tijd om al onze spullen op te ruimen en richting huis te gaan. Rond de klok van half één kwamen we weer in Poortvliet en sloten we het weekend af met voor sommige die er nog zin in hadden een afzakkertje.

35

Foto 35: Nog even alles aan de kant.

36

Foto 36: En dan weer inladen en op huis aan!

Ik wil Arno en Corné N. bedanken voor de goede organisatie en de hele selectie natuurlijk voor de gezelligheid. Laten we de tweede seizoenshelft ons goede voetbal wat we een aantal wedstrijden hebben laten zien weer oppakken en voor de supporters: tot dan!

MausCredits

Tekst: Maurice Lindhout
Foto's: d'n Vjírtienuh
Gevonden op Whatsapp