31-08-2024 Waarde 1 – SPS

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen, tenminste, naar KNVB-maatstaven, was bij de oude club van onze nieuwe trainer Johnny van Dijke; Waarde. Daar moest duidelijk worden of de nieuwe speelstijl er al een beetje inzat, of dat er nog wat aan geschaafd moet worden. Het zat qua weer niet echt mee, wederom behoorlijk “blommig”. Ook het veld was kurkdroog, zodat de bal alle kanten opstuiterde, altijd een verrassing welke kant deze op zou gaan.
De wedstrijd ging gelijk op, beide teams kwamen niet al te best voor de dag. Uiteraard had dat ook met de omstandigheden te maken, maar dat was niet het enige excuus. Hoe dan ook kwamen de gastheren op voorsprong na een verloren kopduel in de achterhoede, al was het één minuut later alweer gelijk na een al-dan-niet handsbal van Maurice van der Slikke.
In de tweede helft hetzelfde laken een pak. Voetbal dat voor verbetering vatbaar was en wederom twee doelpunten, en ook wederom over beide teams verdeeld. Na de 2-1 in de 51e minuut, wist vijf minuten voor tijd Raynor Suurd dan eindelijk één van de vele kansen die SPS kreeg, alsnog te benutten. De tijd was daarna te kort om door te kunnen drukken.

Foto 1: Artjan Feijtel

Foto 2: Maurice van der Slikke

Foto 3: Walter Andriesse

Foto 4: Wilmer de Jong

Foto 5: René de Groen

Foto 6: Kees de Jong