05-10-2024 OFB 1 – SPS 1

En toen stonden we weer met beide benen stevig op de grond…
Wat ging er mis? Ondanks een motiverende speech van trainer Johnny van Dijke, die nog enkele uitspraken van OFB aanhaalde die op z’n minst prikkelend mogen worden genoemd, zat er, zeker in de eerste helft, niks in het spel van SPS. Slordig, is nog op zijn mildst uitgedrukt. Dat resulteerde in een gelijkopgaande wedstrijd waarbij de thuisclub zijn favoriete spel kon spelen: met een lange bal de voorwaartsen opzoeken die op hun beurt moesten zien of ze er iets mee konden.

Al in de 2e minuut konden ze er wat mee. De op rechts geposteerde Kees de Jong werd uitgespeeld en het schot op de goal trof direct doel. Dat was een domper voor de in het blauw gestoken roodhemden, waar geen echt antwoord op werd gevonden. In de 30e minuut werd de score verdubbeld, toen een vrije trap ongehinderd achter doelman Richard Elenbaas kon worden getrapt. Vlak voor rust de eerste echte kans voor SPS, maar die was helaas niet besteed aan Maurice van der Slikke, die de bal huizenhoog overjoeg.

Na rust en twee ingebrachte verse krachten, leek het tij even te keren. Marnix van der Slikke was de laatste die de bal beroerde in een soort schiettent en al na twee minuten leek de spanning dus terug te keren. Echter werden weinig kansen gecreëerd, op twee voorlangs geschoten doelpogingen van Justin van der Slikke na. Verder was de keeper van de thuisclub heer en meester in zijn strafschopgebied. In de 67e minuut werd het vonnis beslist, toen OFB de derde binnenschoot.

Uithuilen en weer verder gaan, en leren dat wij; SPS, niet op 70 of 80% een wedstrijd kunnen winnen. Dat zal komende zaterdag, tegen een goed Dordrecht Amateurs, toch echt anders moeten.


Foto 1: Raynor Suurd


Foto 2: Ardjan de Jong


Foto 3: Walter Andriesse


Foto 4: Wilmer de Jong


Foto 5: Jurgen Deij


Foto 6: René de Groen